Sofus 21:a Mars

 
Jag hade önskat Sofus till ridningen i torsdags för dom vuxna hade teori. Jag fick honom och då blev jag jätte glad. Jag har aldrig ridit honom förut. Han är ungefär 165cm i mankhöjd. Han var väldigt rolig att rida och lätt att fatta galopp på. Det gick jätte bra för att vara första gången, han är jätte mysig och trevlig i boxen. Han går runt ganska mycket i boxen, och man får inte ställa upp honom för då får han panik, men han gör aldrig något dumt. Vi tränade på att göra serpentiner men det kunde vi ju för länge sen, han var lite seg och stannade ibland. 
En video kommer snart...

Dåligt ridpass med Ferdy

 
 
Idag skulle jag egentligen ridit Basse men jag bytte till Ferdy. Men det skulle jag inte ha gjort. 
Ferdy var riktigt sur idag och min ridlärare fick nästan springa och jaga honom för att han skulle fatta galopp. Sen så hade jag väldigt ont i ryggen så det var inte så bra när vi skulle sitta ner i traven. Min ridlärare tyckte att han såg surare ut än vanligt. Bilderna är inte från den här gången utan gången innan för vi hade ingen som fotade eller filmade. ♥

Ellie 10:e Mars

 
 
 
 
I Söndags var det skötarridning och jag fick min sköthäst, bästa Ellie. ♥ Sista bilden beskriver ridpasset rätt bra. I stallet var hon gosig och snäll, men när jag red var hon på sitt värsta humör och bockade HELA tiden. Ibörjan var det värst, hon bockade nästan av mig och hon bockade flera gånger på rad hela tiden. När jag skulle spänna sadeljorden la jag ner mitt spö och då började hon att försöka attackera det. Haha. Vi gjorde roliga övningar, vi gjorde serpentiner längst en långsida och på andra långsidan skulle man trava så långsamt man kunde. Det gick bra! Förlåt bilderna är dålig kvalité, men det är från iPhone videos. 

Major 4:e Mars

 
 
Jag var hos Major som är min grannes häst. Jag skötte om honom själv och red honom i ridhuset. Jag galopperade typ för första gången på honom, innan hade jag bara galopperat en gång och då for han iväg eftersom han har varit galopphäst och det blev bara några steg. Men ridpasset gick väldigt bra och han var lugn och fin i alla fall. Ibörjan var han lite tittig för att det var en del andra hästar där inne. Han gjorde inget dumt alls. Eftersom jag är van vid små hästar så tyckte jag att hans galopp var ganska obekväm (vilket den egentligen inte är /Sofia) och därför hamnade jag konstigt i sadeln. Men jag tyckte det gick bra annars. Han var mysig och go i stallet, som han alltid är alltså. :)

Ellie, hoppträning & Majsan, dressyrtävling

 
Förlåt att jag inte har bloggat. Men ska försöka skriva nu om mina senaste ridpass och sådär. Här är en video från den 28:e Februari när jag hoppade Ellie och den 3:e Mars när jag dressyrtävlade Majsan.
Med Ellie gick det ganska bra. Och på dressyrtävlingen gick det också ganska bra, det var väldigt kul. Fast Majsan saktade av en gång som ni ser på videon. Vi fick 4.0 av 5.0 möjliga. Så jag är nöjd!